headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

De Braziliaanse Rivièra: Ilha Grande en Parati

Rio - Ilha Grande – Parati – Sao Paulo

5 dagen, 4 nachten

Prijs € 325,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Brazilie bouwsteen Ilha Grande

Bij deze bouwsteen per openbaar vervoer vertrek je vanuit Rio zuidwaarts, bezoek je het relaxte eiland Ilha Grande en reis je na Parati door naar Sao Paulo. Ilha Grande is een paradijselijk eiland voor de kust van Brazilië. Er zijn tientallen strandjes waar je lekker kunt wandelen, zonnen of snorkelen in het heldere water.

 

Parati was ooit de haven waar de Portugezen de rijkdommen uit het binnenland, zoals goud en edelstenen, verscheepten. Dankzij de lokale monumentenzorg lijkt het of de tijd hier stil heeft gestaan. In het haventje wachten kleurige houten zeilboten voor tochtjes naar de vele ongerepte eilandjes met hun idyllische strandjes. Deze bouwsteen eindigt in Sao Paulo.


Dag 1: per taxi/busje van Rio naar Angra dos Reis, ferry naar Ilha Grande
Dag 2: vrije dag in Ilha Grande
Dag 3: ferry, per taxi/busje naar Parati
Dag 4: vrije dag in Parati
Dag 5: per bus van Parati naar Sao Paulo, einde bouwsteen

 

Prijs € 325,- p.p.

Inbegrepen: 4 hotelovernachtingen inclusief ontbijt, seat-in transfer per taxi/busje van hotel in Rio naar Angra dos Reis, seat-in transfer per taxi/busje van Angra dos Reis naar hotel in Parati en busticket van Parati naar Sao Paulo

 

Niet inbegrepen: ferry tickets (ca. 8 euro per enkele reis), fooien en overige maaltijden

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Reiscode: BRM011

 

Suggestie: Het is ook mogelijk van Parati terug te reizen naar Rio de Janeiro (in plaats van door naar Sao Paulo) en als dat beter uitkomt kun je de route ook andersom reizen, van Sao Paulo via Parati naar Rio.

Tijdens je Brazilië rondreis verblijf je in sfeervolle accommodaties, die zorgvuldig door onze lokale agent zijn uitgezocht. De hotels in de steden zijn vaak groot en wat zakelijker, aan de kust verblijf je meestal in sfeervollere hotels die in Brazilië ‘pousadas’ worden genoemd.

 

Hier vind je fel geschilderde muren, heerlijke tuinen, het strand op loopafstand, gezellige meubels en bv. een hangmat op je balkon. In enkele plaatsen, met name aan het  strand, bieden we verschillende categorieën hotels aan, zodat je zelf kunt kiezen hoeveel comfort je wenst.

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Brazilië.

Parati: zeiltocht per schoener

Prijs € 48,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Brazilië excursie Parati schoener

Een excursie per houten schoener langs tropische eilandjes en stranden in de baai van Parati. Je vertrekt `s morgens vanuit de haven van Parati, op weg naar verlaten eilandjes, witte zandstranden en een kristalheldere zee. (meer…)

Parati: kayaken in de baai van Parati

Prijs € 51,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Brazilië excursie Parati kayaks

Een prachtige ervaring om de mooie Parati baai vanaf het water te zien! Deze avontuurlijke  kayak-excursie begint vanaf Jabaquara Beach waar je in de kayaks stapt. (meer…)

Dag 1: per taxi/busje van Rio naar Angra dos Reis, ferry naar Ilha Grande
Vanuit Rio de Janeiro word je per taxi of busje naar Angra dos Reis gebracht, waar je zelf de ferry pakt naar het eilandje Ilha Grande. Dit is een paradijselijk eiland voor de kust van Brazilië.

 

Dag 2: vrije dag in Ilha Grande
Vandaag heb je de hele dag om het eiland te ontdekken. Er zijn tientallen strandjes waar je lekker kunt wandelen, zonnen of snorkelen in het heldere water. Op het eiland rijden geen auto’s, dus relaxen in een hangmat met een caipirinha is wat wij hier aanraden!

 

Dag 3: ferry, per taxi/busje naar Parati
Na twee dagen pak je zelf de ferry terug naar het vasteland, voor de reis per taxi of busje naar het stadje Parati.

 

Dag 4: vrije dag in Parati
Deze dag kan je gebruiken om de stad Parati te verkennen. Deze stad was ooit de haven waar de Portugezen de rijkdommen uit het binnenland, zoals goud en edelstenen, verscheepten. Dankzij de lokale monumentenzorg lijkt het of de tijd hier stil heeft gestaan.

 

Zelfs nieuwe huizen worden gebouwd in die typische, koloniale stijl die het een van de meest schilderachtige dorpjes van Brazilië maakt. In het haventje wachten kleurige houten zeilboten voor tochtjes naar de vele ongerepte eilandjes met hun idyllische strandjes.

 

Dag 5: per bus van Parati naar Sao Paulo, einde bouwsteen
Vandaag is deze bouwsteen jammer genoeg ten einde. Na het ontbijt reis je per bus van Parati naar Sao Paulo. Het is ook mogelijk van Parati terug te reizen naar Rio de Janeiro (in plaats van door naar Sao Paulo) en, als dat beter uitkomt, kun je de route ook andersom reizen: van Sao Paulo via Parati naar Rio.

Prijs € 325,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 3 rondreizen »
Outsight
Vragen? Bel: 020-6702656

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider