headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Amazone: bezoek aan het regenwoud

Manaus – Amazon Village Jungle Lodge – Manaus

3 dagen, 2 nachten

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd

De Amazone, ook wel ‘de longen van de wereld’ genoemd, biedt een onvoorstelbare verscheidenheid aan flora en fauna. Alles wat groeit, bloeit, kruipt of vliegt lijkt hier vertegenwoordigd te zijn. De toegangspoort tot dit gebied is de stad Manaus, de vroegere rubberstad.

 

Vanuit hier ga je per bus en boot naar je lodge, waar je een aantal nachten verblijft om een deel van het Amazone gebied te leren kennen. Je maakt diverse leuke en spannende excursies tijdens deze 3– of 4-daagse bouwsteen.


Dag 1: vertrek vanuit Manaus, transfer per bus en boot naar de lodge
Dag 2: diverse activiteiten en verblijf in de Amazone
Dag 3: transfer per boot en bus naar vliegveld van Manaus, einde bouwsteen

 

of

 

Dag 1: vertrek vanuit Manaus, transfer per bus en boot naar de lodge
Dag 2: diverse activiteiten en verblijf in de Amazone
Dag 3: diverse activiteiten en verblijf in de Amazone
Dag 4: transfer per boot en bus naar vliegveld van Manaus, einde bouwsteen

 

Prijs vanaf € 429,- p.p. bij 3 dagen ('Tatu'-pakket)
Prijs vanaf € 545,- p.p. bij 4 dagen ('Tamandua'-pakket)

Inbegrepen: 2 of 3 overnachtingen in Amazon Village Jungle Lodge op basis van volpension en inclusief genoemde excursies en de transfer van- en naar het vliegveld

 

Niet inbegrepen: persoonlijke uitgaven, fooien en drankjes

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Reiscode BRJ020: 3 dagen ‘Tatu’-pakket
Reiscode BRJ023: 4 dagen ‘Tamandua’-pakket

 

Tip: neem een zaklamp met volle batterijen mee, er is beperkt elektriciteit op je kamer! En verder: regenkleding, zwemkleding, sterk anti-muggenspul, koele kleding met lange mouwen en goede, dichte wandelschoenen.

Brazilie hotels- Amazone Jungle Lodge pierTijdens deze bouwsteen verblijf je in de de Amazon Village Jungle lodge, een eenvoudige maar zeer bijzondere en sfeervolle lodge. De lodge ligt midden in het oerwoud, op zo’n 30 kilometer afstand van Manaus, aan een zij-arm van de Rio Negro. De lodge heeft 45 eenvoudige houten 2-persoonskamers met een veranda met hangmat en een eigen douche & toilet (geen warm water!).

 

Brazilie hotels- Amazone Jungle LodgeDe lodge heeft een bar, restaurant en een gezellig terras. In het restaurant worden 3 x per dag de maaltijden geserveerd, meestal in buffet-vorm. Alle excursies in de omgeving van de lodge, onder begeleiding van ervaren gidsen, zijn inbegrepen!

.

.

Brazilie hotels- Amazone Jungle Lodge

Let op: de lodge heeft beperkte elektriciteit. Op je kamer heb je alleen ’s avonds enkele uren licht. Neem dus een opgeladen zaklamp mee! Het restaurant wordt verlicht met kaarsen en olielampen, alleen in de keuken en receptie is de hele dag elektriciteit.

 

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Brazilië.

Dag 1: vertrek vanuit Manaus, transfer per bus en boot naar de lodge
Deze bouwsteen biedt je de kans het Amazonegebied te leren kennen. Bij het Tatu pakket vertrek je in de middag (ca. 14.00) vanuit Manaus. Je reist eerst over de weg naar de ‘Ceasa Port’, daarna reis je verder per snelle motorboot naar de Lodge. Tijdens deze tocht vaar je langs de ‘meeting of the waters’: de samenvloeiing van de Negro rivier en de Solimoes rivier. Na het diner trek je het oerwoud in op zoek naar alligators (‘Alligator Spotting Tour”).

 

Dag 2: Amazon Village Jungle Lodge
Vandaag sta je vroeg op, al voor de zonsopkomst. Na het ontbijt maak je een wandeling door de jungle onder begeleiding van een ervaren gids. Na de lunch ga je op ontdekkingstocht in een kano door het bijna ondoordringbare Amazone woud.

 

Dag 3: transfer per boot en bus naar vliegveld van Manaus, einde bouwsteen
Deze dag reis je na het ontbijt weer terug naar Manaus, waar je aan het einde van de ochtend aankomt. Je kunt dan eventueel ’s middags al doorvliegen naar je volgende bestemming.

 

Bovenstaande beschrijving is van het 3-daagse ‘Tatu’-pakket. Het is mogelijk je verblijf in de lodge te verlengen tot 4 dagen/3 nachten. Bij dit ‘Tamandua’-pakket ga je (naast bovenstaande avonturen) op dag 3 op visvangst in een kano, met een beetje geluk sla je een piranha aan de haak. Ook bezoek je een lokale familie en heb je een vrije middag in de lodge. Op dag 4 reis je dan terug naar Manaus.

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 3 rondreizen »
Outsight
Vragen? Bel: 020-6702656

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider